Elkészültek a tervek

2023. december 14. 13:14

Európai uniós forrásból elkészültek a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagykanizsai épülete épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023-00059 azonosító számú, Zala VMKI Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 12 367 664 forintból valósult meg.

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket, amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul. 

A projekt az Európai Unió 12 367 664 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

A pályázatról további információ ide kattintva érhető el. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap