KEHOP-5.2.15-21-2023-00059 Zala VMKI Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság energetikai fejlesztésének előkészítése

A projekt célkitűzése a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épületének energetikai fejlesztése az energiahatékonyság növelésével. A projekt célja a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztések megvalósításra történő teljes körű előkészítése a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével, a gazdaságos üzemeltetés érdekében.

A projekt hosszú távú célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energiamegtakarítás érhető el, így az üzemeltetési költségek csökkenése várható. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést valósítja meg, hanem egyúttal hozzájárul fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is.

Projekt azonosítóKEHOP-5.2.15-21-2023-00059
Projekt címeZala VMKI Nagykanizsa HTP épületének energetikai fejlesztése, előkészítése
Kedvezményezett neveZala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Támogatási összeg12 367 664 Ft
Támogatási intenzitás (%)100 %
A projekt tervezett fizikai befejezése2023.11.30.
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap