Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Újabb áldozatot követelt a lakástűz, ezúttal Zalakaroson
2021. november 28.

Vasárnap délelőtt, nem sokkal fél 11 előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy zalakarosi, Fő utcai családi ház idős lakója nem ad életjelet magáról. A bejelentő elmondta azt is, hogy a bejárati ajtó kulcsra van zárva, odabentről pedig folyamatos jelzést ad egy szén-monoxid-érzékelő.

Halálos lakástűz Hévízen
2021. november 26.

Csütörtökön este, nem sokkal kilenc óra előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy kétszintes családi ház ég Hévízen, az Egregyi utcában. A bejelentő elmondta, hogy a házban egy mozgássérült idős ember él, kapuja lakattal be van zárva, ezért feltételezhetően a lakásban tartózkodik.

Minden másodperc számít!
2021. november 25.

Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.

Halálos lakástűz a Zala megyei Belsősárdon
2021. november 03.

Kedd este negyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Belsősárdon egy ideje nem láttak egy embert, a bejelentőnek az épület elé kihelyezett érintetlen ételhordó szúrt szemet. Hat lenti tűzoltó egy járművel sietett a helyszínre, akik a százötven négyzetméteres családi házban egy korábbi tűz nyomait észlelték, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A hálószoba sarkában összesen öt négyzetméteren egy hősugárzó, egy szekrény, ruhák és szemét égett. A házban egy elhunyt személyt találtak, nem zárható ki, hogy a tűz oltása közben szenvedett halálos füstmérgezést. A házban egy kutya és egy macska is volt. Az állatok a tűzesetet túlélték, állatvédőkhöz kerültek.

Előzzük meg a Halottak napi, halloweeni tüzeket!
2021. október 28.

A hosszú hétvégén a temetőben, vagy akár otthon is sokan gyertyát gyújtanak, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Ilyenkor megnő a tűzesetek száma, többnyire a figyelmetlenség miatt.

Tegyünk a biztonságunk érdekében!
2021. október 25.

Zala megyében 2021. október 25-ig összesen mintegy 80 esetben riasztották a tűzoltókat lakástűzhöz. Ezeknél az eseteknél közel 2800 négyzetmétert érintettek a lángok, 10-en megsérültek, 9 embert pedig a tűzoltók mentettek ki az épületekből. A lánglovagok gyors beavatkozásának köszönhetően a megmentett ingóságok értéke többszöröse a tűzben érintetteknél, és jó hír, hogy halálos áldozatot nem követelt egyik eset sem. Ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon, a lakosság odafigyelésére is nagy szükség van!

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést
2021. október 11.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

Tűzgyújtási tilalom Zalában is
2021. augusztus 02.

2021. július 31-én, szombattól életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is, természetesen Zalában is.

Éjféltől tűzgyújtási tilalom van az egész országban
2021. június 24.

Csütörtök éjfél óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Tűz volt egy bázakerettyei egészségügyi intézményben
2021. május 28.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére május 28-án, nem sokkal hajnali egy óra után érkezett jelzés, miszerint tűz keletkezett egy egészségügyi intézményben Bázakerettyén, a Virág utcában.

Tarlóégetés közben halt meg egy férfi Rédicsen
2021. március 30.

Kedden délután, három óra körül érkezett jelzés, amely szerint a 75-ös főút mellett, Rédics közelében egy hektáron ég a kukoricatarló. A helyszínre a lenti tűzoltók vonultak egy tűzoltógépjárművel. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, de oltás közben a leégett területen egy férfi holttestét találták meg.

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe
2019. június 12.

Az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását – 2019. június 12. (szerda) 0:00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki.