Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.11. (csütörtök)

2024. július 11. 15:16

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:29 | Keszthely: Eldőlt egy öt méter magas állvány, majd a forgalmat veszélyeztetve fennakadt egy kerítésen Keszthelyen, a Zrínyi Miklós utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és kézi erővel visszabontották az állványt, majd az épület mellé helyezték. 

13:59 | Nagyrécse: Kigyulladt egy kilencven négyzetméteres épület Nagyrécsén, a Bacónak hegyen. A tűz a szomszédos, elhanyagolt terület száraz aljnövényzetébe is belekapott. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az ott tartózkodó személy időben elhagyta az ingatlant, így személyi sérülés nem történt. 

15:33 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, a Kutilapi utcai családi házban. A város hivatásos tűzoltói visszaállították az eredeti állapotokat, majd méréseket végeztek, melyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltatónak.  

17:48 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Platán sori társasház egyik lakásában. A jelzés idején az ingatlanban egy gázkazán üzemelt. A város hivatásos tűzoltói több mérést is végeztek, melyek folyamatosan emelkedő mennyiségben mutatták ki a mérgező gázt. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

18:16 | Zalaszentgrót: Parkoló autóra zuhant egy faág Zalaszentgróton, a Koppányi utcában. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát. A járműben senki sem tartózkodott, személyi sérülés nem történt. 

21:10 | Keszthely: Közvilágítási oszlopnak ütközött egy gépkocsi Keszthelyen, a Bercsényi Miklós utcában. A városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. Az egység biztonságos helyre vontatta a sérült járművet, megszüntetve ezzel  a forgalmi akadályt.


További beavatkozásaink: 2024.07.10. | 2024.07.12. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap