Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.10. (szerda)

2024. július 10. 10:41

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:54 | Várvölgy: Letért az úttestről és a közeli erdősávban állt meg egy személyautó a 7342-es úton, Várvölgy külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

12:09 | Maróc: Árokba hajtott és ott az oldalára dőlve állt meg egy kukásautó Maróc külterületén. A letenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek sofőrje nem sérült meg. A teherautóból hidraulikai folyadék szivárgott, amit az egység tapasszal megszüntetett. 

12:42 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Átalszegett utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói méréseket hajtottak végre, melyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység kiolvasta az életmentő készülék adatait is, amik rendkívül magas mennyiségben jelezték a szén-monoxidot. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. Személyi sérülés nem történt. 

13:32 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Nemzetőr utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói készülékükkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. 

14:51 | Keszthely: Búzatábla égett egy hektáron Keszthelyen, a Hévízi úton. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. 

18:49 | Zalaegerszeg: Otthonában lett rosszul egy ember Zalaegerszegen, egy Május 1. utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak a lakásba, ahol megtalálták a beteget, akit átadtak a mentőknek. 

22:01 | Nagylengyel: Vaddal történő ütközés után árokba borult egy személygépkocsi Nagylengyel külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. 

22:59 | Zalabér: Vízgyűjtőbe esett egy kiscica Zalabérben, a Rákóczi utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók elmozdították a fedlapot, amitől az állat megijedt, és visszabújt a csőrendszerbe. Ezt követően az egység étellel kicsalogatta a cicát, majd kimentették a vízgyűjtőből. 


További beavatkozásaink: 2024.07.09. | 2024.07.11. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap