Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.12. (péntek)

2024. július 12. 10:02

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:23 | Nagykanizsa: Füstölni kezdett egy körbála Nagykanizsán, a Varasdi utca közelében. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet, majd vízsugárral körbelocsolták a területet. 

11:28 | Zalaegerszeg: Füstölni kezdett egy üzlet klímaberendezésének kültéri egysége, a füst pedig az ingatlanba is beszivárgott Zalaegerszegen, a Tompa Mihály utcában. A város hivatásos tűzoltói kiszellőztették az üzletet, majd fedezet mellett megvárták, míg a felforrósodott készülék visszahűl.  

11:35 | Nagykanizsa: Beszakadt útrészbe csúszott, onnan pedig önerejéből nem tudott távozni egy személyautó Nagykanizsán, a Báthory utcában. A város hivatásos tűzoltói kimentették a bajba jutott autót, amelynek sofőrje nem sérült.

13:06 | Nagykanizsa: Ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Nagykanizsán, a Laktanya utcában. A város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet. 

14:47 | Hagyárosbörönd: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy bálázó Hagyárosbörönd külterületén. A lángok átterjedtek a közel négy hektárnyi tarlóra, valamint az ott lévő 25 körbálára, továbbá egy közeli erdősáv szélébe is belekaptak mintegy 500 négyzetméteren. Az esethez riasztott zalaegerszegi és körmendi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Az egységek visszahűtötték a bálázót, a bálák szétszedésében és oltásában pedig munkagépek is segítettek.  

14:55 | Zalaszentgrót: Tűz keletkezett egy teherautó motorterében, amely az utastér egy részére is átterjedt Zalaszentgróton, a Nefelejcs utcában. Mire a város önkormányzati tűzoltói kiérkeztek, a tulajdonos áramtalanította az autót és egy porral oltóval megkezdte a tűz megfékezését. Az egység vízsugárral eloltotta a tüzet, majd visszahűtötte a járművet. A tűzoltók a kárpitot megbontották és hőkamerával átvizsgálták, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak. 

17:21 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasház egyik lakásában. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, melyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az ingatlanban egy átfolyós vízmelegítő működött. A helyszínre a gázszolgáltató is kiérkezett.  


További beavatkozásaink: 2024.07.11. | 2024.07.13. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap