Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.30. (szombat)

2023. december 30. 11:42

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:50 | Pölöske: Árokba csúszott egy személyautó a 75-ös főút pölöskei szakaszán. A pacsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

11:46 | Csömödér: Megcsúszott, majd a vízelvezető árokban tetejére borult egy autó Csömödéren, a Rákóczi utcában. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki a lenti hivatásos tűzoltók kiérkezéséig kiszállt abból. A tűzoltók a sérült járművet áramtalanították.

15:02 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Zalaegerszegen, egy Nyerges utcai családi házban. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók műszeres mérései is alátámasztották, hogy a fürdőszobában lévő gázkészülékek üzemeltetése életveszélyes. A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató szakemberei is, akik kizárták ezeket a szolgáltatásból.

17:13 | Zalaegerszeg: Két autó ütközött frontálisan a 74-es főút 48-as kilométerszelvényénél. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat.

18:14 | Nagykanizsa: Kandalló és páraelszívó egyidejű használata miatt megjelent a szén-monoxid egy családi házban Nagykanizsán, a Kinizsi utcában. A bajra szén-monoxid-érzékelő hívta fel a figyelmet. A város hivatásos tűzoltóinak mérései is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, amelyet a készülékből kiolvasott adatok is igazoltak. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét a berendezések helyes használatára. 

19:59 | Lakhegy: Két gépkocsi ütközött össze Lakhegy külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a rendőrség kiérkezéséig biztosították a kárhelyszínt, majd a helyszínelést követően letakarították a balesettel összefüggésben az út felületére került sarat és murvát.


További beavatkozásaink: 2023.12.29. | 2023.12.31.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap