Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.29. (péntek)

2023. december 29. 11:08

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:24 | Hosszúvölgy: Egy személyautó kidöntött egy villanyoszlopot, majd egy lakóház kerítéséről visszacsapódott az út túloldalára Hosszúvölgyön, a Kossuth utcában. A járműben csak a vezető utazott, aki a nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig kiszállt az autóból. A tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

12:14 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Nagykanizsán, egy Hársfa utcai lakóházban. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor is még jelen volt a mérgező gáz a fürdőszoba légterében. A helyiség kiszellőztetését követően a tűzoltók újra beüzemelték a gázkészüléket és a műszereik ismét kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót.

14:14 | Nagykanizsa: Egy kétszintes lakóház tetőszerkezete égett Nagykanizsán, a Kaán utcában. A hivatásos tűzoltók a tetőre telepített napelemrendszer áramtalanítását követően több vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűz a lakótérre nem terjedt át.

18:21 | Zalatárnok: Egy lakóház kéményének belső falán lerakódott korom égett Zalatárnokon, a Dózsa György utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a kémény már szikrát szórt. A tűzoltók a fűtőberendezésből a tüzelőanyagot, valamint a kéményből az izzó részeket eltávolították, majd a visszahűlt kéményt kitisztították. A tűz a lakóházra nem terjedt át.

21:35 | Nagykanizsa: Egy idős, ajtót nyitni képtelen, de egészségügyi ellátásra szoruló ember lakásába történő bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a hivatásos tűzoltók a mentőknek Nagykanizsán, a Corvin utcában.


További beavatkozásink: 2023.12.28. | 2023.12.30.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap