Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.12. (kedd)

2023. december 12. 12:46

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:57 | Gellénháza: Összeütközött két személygépkocsi a Gellénháza és Sárhida közötti útszakaszon. Mire az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, egy helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó áramtalanította a járműveket. Az egység a forgalom irányítása mellett a balesetet szenvedett járművek autómentőre helyezésében segített. Emellett az úttestet megtisztították a törmeléktől, és felitatták a kifolyt olajat is.  

09:23 | Nagykanizsa: Összeütközött két személygépkocsi Nagykanizsán, a Sugár úton. A város hivatásos tűzoltói a forgalmi akadály megszüntetésében segítettek, majd megtisztították az úttestet a törmeléktől. 

09:25 | Nagykanizsa: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, egy Kodály Zoltán utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentők bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

10:55 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Szigeti utcai családi házban. Az ingatlanban egy fatüzelésű kandalló működött. A város hivatásos tűzoltói méréseket hajtottak végre, amelyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A lakók időben elhagyták a lakást, így személyi sérülés nem történt. 

14:01 | Becsehely: Teljes terjedelmében égett egy száztíz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Becsehelyen, a Dózsa György utcában. Az oltást a letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók kezdték meg, akik elzárták a közműveket, majd a kiérkező nagykanizsai hivatásos tűzoltókkal közösen, négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett. Irányításukkal az egységek kimentették az értékeket a lakhatatlanná vált házból, valamint elbontották a tető veszélyessé vált részeit. A tűz keletkezésének időpontjában ketten tartózkodtak az épületben, de időben elhagyták azt, így személyi sérülés nem történt. 

15:18 | Keszthely: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Keszthelyen, egy Damjanich utcai társasháznál. Az egységek a beteget magasból mentő segítségével lehozták második emeleti lakásából, majd mentőautóba helyezték. 


További beavatkozásaink: 2023.12.11. | 2023.12.13. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap