Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.13. (szerda)

2023. december 13. 11:06

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:04 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Kazinczy Ferenc utcai családi házba. A város hivatásos tűzoltói kiolvasták a készüléket, amely magas koncentrációban mutatta ki a mérgező gázt. Az ingatlan fürdőszobájában egy gázkészülék működött. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei és a kéményseprők is kiérkeztek. 

09:33 | Zalaegerszeg: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói a lakásba történő bejutást követően egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek.

16:29 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Platán sori társasház egyik lakásában. A készülék egy fürdőszobai vízmelegítő közelében jelzett. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amelyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység kiolvasta az érzékelő adatait is, amik rendkívül magas értéket mutatva erősítették meg a korábbi méréseiket. A helyszínre a gázszolgáltató is kiérkezett. 

17:27 | Szőkedencs: Húsz centiméter magasan állt az esővíz egy domboldalban fekvő családi házban Szőkedencsen, a Fő utcán. A helyi önkéntes tűzoltók homokzsákokat raktak a bejárati ajtó elé, majd szivattyúval eltávolították a vizet. Az egység egy helyszínre érkező munkagép, valamint kéziszerszámok segítségével árkot ásott a ház mellé, hogy több csapadék ne jusson be a lakótérbe. 

18:34 | Nagykanizsa: Letért az útról és megsüllyedt egy kamion Nagykanizsán, a Csengery úton. A város hivatásos tűzoltói drótkötél segítségével kivontatták az elakadt járművet, amely folytatni tudta útját. A műszaki mentés idejére a jelzett a szakaszon a forgalom szünetelt.  


További beavatkozásaink: 2023.12.12. | 2023.12.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap