Tűzoltói beavatkozások – 2023.07.15. (szombat)

2023. július 15. 10:16

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:31 | Kerkabarabás: Egy többméteres, terebélyes faág hasadt le egy fáról Kerkabarabáson, a Rákóczi utcában. A lenti hivatásos tűzoltók az ágat, amely egy lakóépület tetőszerkezetére esett, eltávolították.

11:28 | Zalaegerszeg: Két autó ütközött Zalaegerszegen, a Ságodi úton. A balesethez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik áramtalanították a sérült járműveket, valamint közreműködtek a forgalom irányításában.

15:12 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, a Rózsa utcában. A lakók az érzékelő hangját meghallva elhagyták a lakást, de előtte kinyitották az ablakokat. A helyszínre riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a kézi műszereikkel a fürdőszobában üzemelő nyílt égésterű, átfolyós vízmelegítő gázkészülék környezetében kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A készüléket leállították, majd értesítették a gázszolgáltatót a további intézkedések megtételéhez.

15:17 | Inke: Mintegy húsz hektáron égett a száraz fű Inke külterületén. A tüzet – ami a közeli gabonatáblát és erdőt is veszélyeztette – a nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók oltották el.

16:12 | Zalaszabar: Tűz keletkezett egy személyautó motorterében, Zalaszabar külterületén. A tűzesethez a zalakarosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

16:20 | Letenye: Személyautó hajtott rá egy – feltehetőleg valamilyen járműről korábban leesett – fémszerkezetre, a régi letenyei határátkelőhely melletti körforgalomnál. A fémszerkezet a járművet károsította, annak üzemanyag vezetékét is felsértette. A helyszínre riasztott letenyei hivatásos tűzoltók intézkedtek a kialakult forgalmi akadályt megszüntetésére, valamint a közútkezelő értesítésére.

21:15 | Felsőrajk: Villanyoszlopot döntött, majd az útmenti kukoricatáblába hajtott egy személyautó Felsőrajknál. A balesethez riasztott pacsai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették, továbbá értesítették az áramszolgáltatót, aki megkezdte az oszlop cseréjét. 


További beavatkozásaink: 2023.07.14. | 2023.07.16.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap