Tűzoltói beavatkozások – 2023.07.16. (vasárnap)

2023. július 16. 13:54

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:48 | Surd: Összeütközött két személyautó a Zala vármegyei Surd külterületén, a 6804-es jelzésű út Somogybükkösd felé vezető elágazásában. Az egyik jármű az árokba hajtott, a másik pedig a fél útpályán keresztben áll, akadályozva a közlekedést. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, és segítenek a forgalmi akadály megszüntetésében.

12:57 | Nagykanizsa: Gázbojler hibás működése következtében szabadult fel szén-monoxid Nagykanizsán, egy Teleki utcai lakóház fürdőszobájában. A mérgező gázra a lakásban üzemelő szén-monoxid-érzékelő hívta fel a figyelmet. A helyszínre riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a lakást átszellőztették, de még így is ki tudták mutatni a mérgező gáz jelenlétét. A gázkészüléket kikapcsolták, a lakást ismét átszellőztették, majd értesítették a gázszolgáltatót

15:39 | Balatonberény: Személyautó gyulladt ki Balatonberényben, a Balaton utcában, egy parkolóban. A tűzesethez a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

17:06 | Zalaegerszeg: Zuhanyzás közben szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Katona József utcai családi ház fürdőszobájában. A helyszínre riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyiségben kézi műszereikkel is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A készüléket leállították, a helyiségeket átszellőztették, végül értesítették a gázszolgáltatót.


További beavatkozásaink: 2023.07.15. | 2023.07.17.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap