Tűzoltói beavatkozások – 2023.07.14. (péntek)

2023. július 14. 08:00

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:29 | Nemesszentandrás: Egy fenyőfa dőlt ki Nemesszentandráson, a Kossuth utcában. A tűzoltók a fát – amely egy épületre és egy vezetékre is rádőlt - motoros fűrésszel darabolták vissza.

06:30 | Nagykanizsa: Személyautó csapódott szalagkorlátnak az M7-es autópályán a 207-es kilométerszelvényénél, Nagykanizsa térségében. Az ütközés erejétől a jármű futóműve is kiszakadt, az autó végül az út menti árokban állt meg. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

08:27 | Zajk: Egy a magasban logó, a forgalom biztonságát veszélyeztető letört faágat távolítottak el a letenyei hivatásos tűzoltók Zajkon, a Józsefhegy utcában.

08:57 | Zalaszántó: Egy tízméteres lehasadt, de a magasban fennakadt faág veszélyeztette a közlekedés biztonságát Zalaszántón a Fő utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel az ágat eltávolították.

09:10 | Keszthely: Összeütközött két személyautó Keszthelyen, a 71-es főút 102-es kilométerénél. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, ahol áramtalanították a járműveket, segítettek a forgalom irányításában, továbbá felszabadították az utat a közlekedés számára.

09:15 | Csörnyeföld: Egy diófa termetes ága szakadt rá egy istállóra, továbbá egy garázsra Csörnyeföldén, a Hársfa utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók a fát eltávolították az épületekről.

10:47 | Babosdöbréte: Egy akácfa dőlt az útra Babosdöbréte külterületén, a Kő-hegyi út kereszteződésében, a Nagylengyel felé vezető úton. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát az útról eltávolították, a forgalmi akadályt megszüntették.

10:52 | Zalaegerszeg: Két autó ütközött Zalaegerszegen az Ady és a Petőfi utcák kereszteződésében. A balesethez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik az egyik mozgásképtelenné vált járművet távolították el az útról, megszüntetve a kialakult forgalmi akadályt.

12:34 | Zalaszentgrót: Egy teherautó és személykocsi ütközött Zalaszentgróton, Külső-Csáfordi utcában. Az egyik autó eleje a teherautó alá csúszott. A balesethez a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották. A járművekbe szerencsére senki sem szorult be. A tűzoltók az érintett járműveket áramtalanították.

23:50 | Zalaistvánd: Egy akácfa dőlt ki Zalaistvándon, a Rákóczi utcában. A fa az utat teljes szélességében elzárta, emellett egy elektromos vezetéket is súrolt, melynek következtében a közvilágításban és az elektromos ellátásában kiesést okozott. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták, a kialakult forgalmi akadályt megszüntették, továbbá értesítették az áramszolgáltatót.


További beavatkozásaink: 2023.07.13. | 2023.07.15.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap