Tűzoltói beavatkozások – 2023.03.27. (hétfő)

2023. március 27. 13:03

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:39 | Zalaegerszeg: Víz ömlött egy fogorvosi rendelő álmennyezetéből Zalaegerszegen, a Kossuth Lajos utcában. A helyszínre riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az érintett épületrészt haladéktalanul áramtalanították, majd megkeresték a vízbetörés okát, ami az esővíz levezető rendszerének dugulása volt. 

11:32 | Zalaegerszeg: Árokba csapódott egy gépkocsi a 76-os főút 50-es és 51-es kilométerszelvénye között, Zalaegerszeg térségében. A város hivatásos tűzoltói rögzítették és áramtalanították a járművet, amelyben ketten utaztak. A baleset következtében nagy mennyiségben került törmelék az úttestre, ezért az egység a közútkezelő szakembereit kérte a helyszínre.

14:52 | Türje: Tíz méter magas nyárfa dőlt a 7331-es útra Türjénél. A zalaszentgróti hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.

15:13 | Zalaegerszeg: Terebélyes platánfa ágai hasadtak le Zalaegerszegen, a kórház területén. A közlekedés biztonságára veszélyt jelentő letört és fennakadt termetes ágakat a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétráról távolították el.

16:28 | Orbányosfa: Lakóházra döntött egy fenyőfát a viharos szél Orbányosfán, a Kiskapornaki úton. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát eltávolították az épületről.

16:26 | Egervár: Csarnoképület lemeztetejét szakította fel a viharos szél Egerváron, a Széchenyi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kialakult balesetveszélyt rövid idő alatt megszüntették, majd átadták a helyszínt az időközben megérkező építőipari szakembereknek, akik hozzáláttak a tetőhéjazat megerősítésének. 

16:47 | Galambok: Akácfa dőlt Galambokon a Halastó útra, egy kanyar közepén. A kialakult balesetveszélyes forgalmi akadályt a zalakarosi hivatásos tűzoltók szüntették meg.

17:08 | Nagykanizsa: Egy fa törzse kettéhasadt Nagykanizsán, a Március 15-e téren. A helyi hivatásos tűzoltók a kialakult balesetveszélyt megszüntették.

18:14 | Becsehely: Egy tizenöt méter magas fa dőlt ki Becsehelyen, a Kossuth Lajos utcában. A fa egy távközlési vezetéket is leszakított, s egy kerítést is megrongált. A letenyei hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a kidőlt fát feldarabolták és eltávolították a kerítésről.

18:17 | Szentpéterfölde: Egy a vihar által kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 75141-es úton Szentpéterfölde és Gutorfölde között, amelyet a lenti hivatásos tűzoltók feldaraboltak, majd eltávolították az úttestről.

18:17 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Téglagyár utcai családi házban. A fürdőszobában üzemelő gázkészülék környezetében a kiérkező nagykanizsai hivatásos tűzoltók műszerükkel 1000 ppm értékben mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét, amely egy-egy erősebb széllökést követően még magasabb volt. A gázkészüléket lezárták, az érintett helyiségeket kiszellőztették, majd értesítették a gázszolgáltatót.

21:20 | Zalaszentmihály: Úttestre dőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7362-es főúton, Zalaszentmihály térségében. A pacsai hivatásos tűzoltók a fát feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.


További beavatkozásaink: 2023.03.26. | 2023.03.28.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap