Tűzoltói beavatkozások – 2023.03.26. (vasárnap)

2023. március 26. 17:00

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

13:24 | Zalaszentgrót: Fém borítású műanyag tárgyak égtek Zalaszentgróton, egy Templom utcai lakóház udvarában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották, majd figyelmeztették a lakót a hulladékégetési tilalomra vonatkozó szabályok betartására.

15:10 | Kehidakustány: Több egybeépített melléképület égett Kehidakustányban, egy Dózsa György utcai ingatlan területén. A tűz egy szomszédos tűzifatároló melléképületre is átterjedt. A keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók sikeresen megakadályozták, hogy a tűz a közelben álló lakóházakra is átterjedjen. A tűzoltás során összesen hét gázpalackot hoztak ki a tűzzel érintett épületekből. A tűzoltók végül hat vízsugárral fékezték meg a lángokat.

16:08 | Galambok: Tujafa égett Galambokon, a Panoráma utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lángokat a területtulajdonosa megfékezte. A tűzoltók a még izzó növényi részeket egy vízsugárral oltották el.

18:22 | Pókaszepetk: Személyautó hajtott hídfőnek Pókaszepetken, a Petőfi utcában. A járműben ketten utaztak, akik a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt látszólag sértetlenül elhagyták azt. A tűzoltók a sérült járművet áramtalanították. 

21:12 | Zalacséb: Kéményben lerakódott korom égett Zalacsében, egy Rákóczi utcai lakóházban. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakók a cserépkályhából a tüzelőanyagot eltávolították, így a lánggal égés megszűnt. A tűzoltók a kéményt és annak környezetét átvizsgálták, s megállapították, hogy a tűz az épületszerkezetre nem terjedt át. 


További beavatkozásaink: 2023.03.25. | 2023.03.27.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap