Tűzoltói beavatkozások – 2023.03.28. (kedd)

2023. március 28. 11:06

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:20 | Kehidakustány: Izzott, majd égni kezdett egy matrac egy melléképületben Kehidakustányban, a Dózsa György utcában. A riasztott zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a tüzet vízsugárral rövid idő alatt eloltották. Az egység a helyiségből eltávolította a matracot, majd hőkamerával átvizsgálta az épületet, de további izzásra, égésre utaló nyomot nem talált.   

08:46 | Nagykanizsa: Kigyulladt egy garázs tetőszerkezete Nagykanizsán, a Veres Péter utcában. A város hivatásos tűzoltói kihordták az épületben lévő eszközöket, majd vízsugárral megfékezték a lángokat. Az egységek a tető megbontása után hozzáfértek a még izzó részekhez, amiket eloltottak.

11:07 | Nemesvid: Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében Nemesviden, a Május 1. utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók eltávolították az égésterméket a kályhából, majd kitisztították a kéményt, aminek használatát a szakemberrel történő átvizsgáltatásig megtiltottak a tulajdonosnak.  

12:39 | Galambok: Ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet Galambokon, a Petőfi Sándor utca közelében. A riasztott nagykanizsai és zalakarosi hivatásos tűzoltók munkáját a viharos erejű szél nehezítette, de gyors beavatkozásuknak köszönhetően előbb sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen egy közeli fenyvesre, majd kéziszerszámokkal elfojtották a lángokat.  

14:00 | Nagykanizsa: Nem adott magáról életjelet egy ember Nagykanizsán, a Dr. Szentendrey Edgár utcában. A város hivatásos tűzoltói az épületbe történő bejutást követően egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek. 

19:56 | Nagykanizsa: Izzott a korom egy családi ház kéményében Nagykanizsán, a Jakabkúti utcában. A város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkező kéményseprővel közösen kitisztították az égéstermék-elvezetőt. 

20:16 | Csörnyeföld: Égett a lerakódott kátrány és korom egy pincészet kéményében Csörnyeföldén, a Hegyi úton. A riasztott letenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a fűtőanyagot a kéményre kötött kazánból, majd kitisztították az égéstermék-elvezetőt.  


További beavatkozásaink: 2023.03.27. | 2023.03.29. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap