Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.12. (vasárnap)

2023. február 12. 12:13

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:51 | Zalabér: Megcsúszott, majd árokba borult egy személygépkocsi Zalabérben, a Zala úton. A riasztott zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a balesetet szenvedett járművet kerekeire állították és áramtalanították.  

08:46 | Nagykanizsa: Otthonában lett rosszul egy idős ember Nagykanizsán, egy Teleki utcai társasházban. A mentők a város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. A raj a beteget otthonából lehozta és mentőautóba segítette.  

09:54 | Becsvölgye: Lesodródott az úttestről és fának csapódott egy személygépkocsi Becsvölgyén, a Zrínyi úton. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók feszítővágó alkalmazásával a járműben egyedül utazó sofőrt kimentették, majd átadták a mentőknek. Az egység áramtalanította a gépkocsit.  

15:30 | Kálócfa: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a lenti hivatásos tűzoltók Kálócfán, a Kossuth Lajos úton. A raj a beteget mentőautóba segítette. 

19:02 | Felsőrajk: Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Felsőrajkon, a Szabadság utcában. A pacsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók eltávolították az izzó részeket, majd kiszellőztették az ingatlant. Az egységek felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményseprővel történő átvizsgáltatásig az égéstermék-elvezetőt ne használja. 

21:14 | Tormafölde: Beizzott a kátrány a kéményben, a hőhatás miatt pedig a hibásan bekötött villany- és kábelvezetékek füstölni kezdtek egy családi házban Tormaföldén, a Petőfi Sándor utcában. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók az izzó vezetékeket, dobozokat eltávolították a falból, majd kitisztították a kéményt. Az egység kiszakaszolta az áramot a tűzzel érintett szobákból, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az égéstermék-elvezetőt és az elektromos hálózatot szakemberrel nézesse át, addig pedig ne használja.  

21:18 | Zalakaros: Összehordott zöldhulladék égett pár négyzetméteren Zalakaroson, a Patkós utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

23:16 | Alsópáhok: Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az Alsópáhok és Hévíz közötti elkerülő úton. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók a benne egyedül utazó sofőrt kiemelték, és átadták a mentőknek. A raj áramtalanította a járművet. 


További beavatkozásaink: 2023.02.11. | 2023.02.13. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap