Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.11. (szombat)

2023. február 11. 13:23

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:58 | Nagyrada: Teljes terjedelmében égett egy családi ház háromszáz négyzetméteres teteje Nagyradán, a Hunyadi utcában. Az ott élők időben elhagyták az épületet. A riasztott zalakarosi, pacsai és nagykanizsai hivatásos tűzoltók az ingatlan áramtalanítását követően vízsugarakkal, több oldalról támadva fékezték meg a lángokat. Az egységek a tetőtérbe légzésvédelem mellett hatoltak be, több ponton megbontották azt, hogy a füst mielőbb távozzon. A tűzoltók a még izzó gócpontokat eloltották, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az áramot csak akkor kapcsolja vissza, ha azt szakemberrel átnézette, ugyanis a tetőtérbe futó vezetékek károsodtak. 

10:53 | Garabonc: Meggyulladt a korom egy családi ház kéményében Garaboncon, a Rákóczi utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kitisztították a kéményt, és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a szakemberrel történő felülvizsgáltatásig az égéstermék-elvezetőt ne használja. 

13:40 | Zalaegerszeg: Menet közben kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a 7328-as úton, Zalaegerszeg pózvai településrészének közelében. A riasztott városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az autót a benne utazó két ember időben elhagyta. A tűzoltók a járművet autómentőre segítették, majd letisztították az utat. 


További beavatkozásaink: 2023.02.10. | 2023.02.12. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap