Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.13. (hétfő)

2023. február 13. 09:15

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:56 | Zalaegerszeg: Vadat gázolt egy gépkocsi a 76-os főút 62-es kilométerénél, Zalaegerszeg és Bagod között. Az elgázolt állat a személyautóval szemben haladó kisteherautóra zuhant, amibe egy ember beszorult. Őt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiemelték, majd átadtak a mentőknek. Az egység áramtalanította a járműveket, amikben csak a sofőrök utaztak. A tűzoltók az egyik gépkocsit autómentőre segítették. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom a jelzett szakaszon szünetelt.  

07:37 | Felsőpáhok: Lesodródott az útról egy személyautó a 760-os főút 7-es kilométerénél, Felsőpáhok térségében. A balesethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott.

11:19 | Cserszegtomaj: Tizenöt méter magas fenyőfa dőlt egy családi ház tetőszerkezetére Cserszegtomajon, a Dolomit utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével ledarabolták a fát a tetőről. 

11:32 | Bagod: Kéménybe falazott gerenda miatt tűz keletkezett egy százötven négyzetméteres családi ház tetőterében Bagodban, a Kossuth Lajos utcában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat. Az épületben senki sem tartózkodott. Az egységek az oltási munkálatok során egy propánbutángáz-palackot kihoztak az ingatlanból, amit nem ért hőhatás. A tűzoltók a tetőt megbontották, a padlásteret pedig kiszellőztették. A kémény, amiből a tűz indult, balesetveszélyessé vált, ezért azt a rajok visszabontották.   

15:17 | Búcsúszentlászló: Úttestre lógó faágak veszélyeztették a közlekedést Búcsúszentlászlón, a Széchenyi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eltávolították a darabokat.


További beavatkozásaink: 2023.02.12. | 2023.02.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap