Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.18. (szerda)

2023. január 18. 09:41

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:11 | Nagykanizsa: Teljes terjedelmében égett a tetőszerkezete egy nyolcvan négyzetméteres, felújítás alatt álló családi háznak, valamint a hozzá tartozó, közel húsz négyzetméteres melléképületnek Nagykanizsán, a Szent Rókus utcában. A város hivatásos tűzoltói öt vízsugárral fékezték meg a lángokat, amik egy szomszédos épületet veszélyeztettek. Az egységek kéziszerszámokkal megbontották a födémet, majd a még izzó részeket eloltották. 

07:20 | Resznek: Egy kamion és egy személyautó ütközött össze a 86-os főút 11-es kilométerszelvényénél, Resznek térségében. Az ütközés erejétől a gépkocsi, amiben ketten utaztak, az árokba csapódott. Mire a lenti hivatásos tűzoltók kiérkeztek, egy szabadnapos tűzoltó megkezdte a műszaki mentést. A raj áramtalanította a járműveket.

12:12 | Szőkedencs: Úttestre dőlt egy fa a 7-es főúton, Szőkedencs térségében. A zalakarosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

17:18 | Zalaegerszeg: Meghibásodott trafó miatt elfüstölt egy mennyezeti lámpa, és a körülötte lévő műanyag is megolvadt Zalaegerszegen, egy Balatoni úti irodában. Az esetre tűzjelző hívta fel a figyelmet. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a mennyezeti lámpát és elemeit, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további izzásra, füstre utaló nyomot nem találtak.  


További beavatkozásaink: 2023.01.17. | 2023.01.19. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap