Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.19. (csütörtök)

2023. január 19. 12:25

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:20 | Egervár: Kidőlt fa akadályozta a közlekedést a 74-os főúton, Egervár külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították a fát. 

10:11 | Zalaszentgrót: Úttestre dőlt és egy villanyvezetéket is megrongált egy húsz méter magas fa Zalaszentgróton, a Hegy utcában. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

11:22 | Lenti: Kizárta nagyszülőjét családi házukból egy kisgyermek Lentiben, az Ifjúság útján. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, majd kinyitották az ajtót. 

14:09 | Hernyék: Úttestre dőlt fának hajtott, majd árokba borult egy személyautó a 75-ös főúton, Hernyék térségében. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amiben négyen utaztak. Az egység motoros láncfűrésszel eltávolította a fát az úttestről, majd az útzár feloldását követően a forgalom irányításában is segített. 

20:00 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Huszti György téri társasházban. A készülék a fürdőszobában, egy nyílt égésterű gázkazán közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanban méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 


További beavatkozásaink: 2023.01.18. | 2023.01.20. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap