Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.10. (kedd)

2023. január 10. 09:03

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:57 | Alsópáhok: Akácfa dőlt az úttestre Alsópáhokon, a Dózsa György utcában. Dőlés közben a fa betörte egy személygépkocsi szélvédőjét. A járműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. 

05:30 | Nagykanizsa: Két parkoló autóra dőlt egy kisméretű fa Nagykanizsán, a Platán soron. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Az autókban senki sem tartózkodott. 

06:07 | Bak: Úttestre dőlt és forgalmi akadályt képezett egy fa a 75-ös főúton, Bak és Baktüttös között. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát, az úttestet pedig megtisztították a daraboktól.  

06:39 | Türje: Fa dőlt az úttestre Türje külterületén. A zalaszentgróti önkormányzat tűzoltók rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt. 

06:41 | Nagyrécse: Fa dőlt az M7-es autópálya leállósávjára, és a külső sáv forgalmát is veszélyeztette Nagyrécse térségében. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, az úttestet pedig megtisztították. 

06:49 | Pusztamagyaród: Akácfa foglalta el az egyik közlekedési sávot a 7536-os úton, Pusztamagyaród térségében. A letenyei hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt felszámolták. 

07:59 | Becsehely: Személyautó és kisteherautó ütközött össze Becsehelyen, a Táncsics Mihály utca és a Kossuth Lajos út kereszteződésében. A letenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A raj megtisztította az úttestet a törmeléktől. 

09:14 | Zalakaros: Egy családi ház udvarán lévő kiszáradt, tíz méter mély kútba esett egy macska Zalakaroson, egy Fő úton. A város hivatásos tűzoltói kötél segítségével épségben felszínre hozták a bajba jutott négylábút.

10:42 | Keszthely: Úttestre dőlt egy 15 méter magas fenyőfa egy családi ház udvaráról Keszthelyen, a Lóczy Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. A beavatkozás ideje alatt a jelzett helyen a forgalom egy sávra korlátozódott. 

11:24 | Zalakaros: Kerítésre dőlt egy fa Zalakaroson, a Liget utcában. A forgalmi akadályt is képező fát a város hivatásos tűzoltói eltávolították. 

12:16 | Nagykanizsa: Száraz fenyőfák borultak a Romlottvári útra Nagykanizsán. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt. 

12:18 | Balatonmagyaród: Otthonában szenvedett balesetet egy idős ember, de a segítségére sietők nem tudtak bejutni hozzá Balatonmagyaródon, a Petőfi utcában. A zalakarosi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentőknek. Az egységek a beteg mozgatásában is segítettek. 

14:01 | Zalaegerszeg: Úttestre dőlt fa eltávolításához riasztották a város hivatásos tűzoltóit Zalaegerszegen, az Erdész utcában. A fa egy parkoló gépjárművet is megrongált. Az egerszegi egység a forgalmi akadályt motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal szüntette meg. 

14:13 | Babosdöbréte: Úttestre dőlt egy fa, ágai pedig fennakadtak egy villanyvezetéken Babosdöbrétén, a Széchenyi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az úttestről motoros láncfűrésszel, a vezetékről pedig magasból mentő alkalmazásával távolították el a darabokat. 

14:45 | Söjtör: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Söjtörön, egy Vörösmarty utcai családi házban. A készülék a lakás parapetes gázkonzektor közelében hívta fel a figyelmet a bajra. Mire a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a tulajdonos kiszellőztetett. A raj méréseket végzett, melyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

16:55 | Zalaegerszeg: A közlekedést veszélyeztette egy kidőlt, száraz diófa Zalaegerszegen, a Széperdő utcában. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eltávolították a fát az úttestről. 

17:25 | Liszó: Teljesen elfoglalta az úttestet egy kidőlt fa Liszó külterületén. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal szüntették meg a forgalmi akadályt.  

19:34 | Zalaegerszeg: Tűz keletkezett egy társasház tetőtéri lakásában Zalaegerszegen, a Mártírok útján. Az ingatlanban egy ágy, annak matraca és lomok égtek. A városi, valamint a pacsai hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával rövid időn belül megfékezték a lángokat. A rajok egy embert mentettek ki a lakásból, és átadták a mentőknek. Az oltási munkálatok idejére a társasházat nyolc lakónak kellett elhagynia, őket szintén a tűzoltók menekítették ki. Az egységek munkáját a lakásban felhalmozott nagy mennyiségű szemét nehezítette ugyan, de gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább, ezt a hőkamerával végzett vizsgálataik is megállapították.


További beavatkozásaink: 2023.01.09. | 2023.01.11. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap