Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.09. (hétfő)

2023. január 09. 09:41

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:59 | Nagykanizsa: Nem adott magáról életjelet két idős ember Nagykanizsán, a Május 1. utcában. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, majd a bajbajutottakat átadták a mentőknek. 

08:52 | Szentgyörgyvölgy: Telefonvezetékre lógott egy kidőlt fenyőfa ága Szentgyörgyvölgyön, a Kossuth Lajos utcában. A lenti hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a darabot, majd megtisztították az úttestet.  

11:47 | Zalaegerszeg: Egy parkoló autó és két közlekedő jármű szenvedett balesetet Zalaegerszegen, a Gasparich Márk utcában, a Virág Benedek utca és a Lőrinc barát utca közötti szakaszon. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, amelyek közül a közlekedő kocsikban összesen hárman utaztak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.

12:43 | Vonyarcvashegy: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Vonyarcvashegyen, a Csándor utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a bejutást követően egy magatehetetlen személyt találtak, akit átadtak a mentőknek. 

13:40 | Nagykanizsa: Kisebb tűz volt a nagykanizsai kórházban, a Szekeres József úton. Az egészségügyi intézmény második emeletén egy szekrényben ruhaneműk égtek. Mire a városi és a zalakarosi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a kórház személyzete tizenhat embert terelt ki a részlegről. Az egységek rövid idő alatt eloltották a tüzet, majd ventilátor segítségével kiszellőztették az épületrészt. 

17:25 | Zalaegerszeg: Lesodródott az úttestről, és egy árkon át a szántóföldön a tetejére borult egy gépkocsi a 76-os főút 62-es kilométerszelvényénél, Zalaegerszeg térségében. A járműben csak a vezetője utazott, akit a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók és a társhatóságok kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók segítettek ki a kocsiból. A raj segített a helyszín megvilágításában, majd megtisztította az úttestet.  

18:44 | Zalakomár: Lerakódott kátrány égett egy családi ház kéményében Zalakomárban, a Hunyadi János utcában. A zalakarosi hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók kitisztították az égéstermék-elvezetőt, valamint az arra kötött kandallókat. A helyszínre a kéményseprők is kiérkeztek. 

23:15 | Lenti: A viharos időjárás miatt fa dőlt a 7537-es útra Lenti közelében. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt. 

23:23 | Kerkateskánd: Megrongálódott egy telefonoszlop és veszélyeztette a közlekedést a 7549-es úton, Kerkateskánd külterületén. A lenti hivatásos tűzoltók a lelógó vezetéket eltávolították, az oszlopot pedig biztonságos helyre rakták. 


További beavatkozásaink: 2023.01.08. | 2023.01.10. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap