Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.11. (szerda)

2023. január 11. 10:25

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:35 | Sormás: Lesodródott az úttestről és vízelvezető árokban állt meg egy alumínium tömböket szállító nyerges vontató az M7-es autópálya 215-ös kilométerénél, Sormás térségében. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a kamionban egyedül utazó sofőrt kiemelték, majd átadták a mentőknek. A raj áramtalanította a járművet. 

08:22 | Nagykanizsa: Égett a motortere annak a kisteherautónak, melyet sofőrje a helyi tűzoltólaktanya udvarára kormányzott be Nagykanizsán, a Kossuth Lajos téren. A tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat, majd a közeli közterületi parkolóba tolták a járművet.   

09:55 | Zalaegerszeg: A közlekedést veszélyeztette egy másfél méteres, út felett lógó faág Zalaegerszegen, a Bíró Márton utcában. A város hivatásos tűzoltói a létraszer megtelepülése után motoros láncfűrésszel eltávolították a darabot. 

13:34 | Kehidakustány: Épületet veszélyeztetett egy megdőlt, tizenöt méter magas tuja Kehidakustányban, a Deák Ferenc utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók kihúzós létra, motoros láncfűrész és kéziszerszámok alkalmazásával eltávolították a fát.

17:30 | Hévíz: Kidöntött egy tűzcsapot egy személyautó Hévízen, a József Attila utcában. A riasztott keszthelyi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. Az egységek a gépkocsit leemelték a tűzcsapról és autómentőre segítették. A helyszínre a vízmű szakemberei is kiérkeztek. 

19:57 | Nagykanizsa: Szemetet égettek öt négyzetméteren Nagykanizsán, a Présház úton. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat. 

23:54 | Vonyarcvashegy: Lesodródott az úttestről, majd egy tuját és egy villanyoszlopot kidöntve az oldalára dőlve állt meg egy személyautó Vonyarcvashegyen, a Széchenyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet. 


További beavatkozásaink: 2023.01.10. | 2023.01.12. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap