Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.08. (vasárnap)

2023. január 08. 08:40

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:03 | Zalaegerszeg: Segítségért kiabált egy idős ember Zalaegerszegen, egy Zrínyi Miklós utcai társasházban. A riasztott városi hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak a lakásba, majd a bajbajutottat átadták a mentőknek. 

06:49 | Nagyrécse: Személyautó és autóbusz karambolozott a 7-es főút 203-as kilométerénél, Nagyrécse térségében. A balesethez riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, amiben csak a sofőr utazott. A buszt a rajta tartózkodó négy ember épségben elhagyta. A műszaki mentés idejére a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt. 

10:14 | Nagykanizsa: Lesodródott az úttestről, és az oldalára borult egy személyautó Nagykanizsán, a Városkapu körúton. A helyi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott.  

12:34 | Nagykanizsa: Két hektáron égett a száraz aljnövényzet Nagykanizsán, a Mórichelyi halastavak környékén. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, a lángok már csak pár négyzetmétert érintettek. Ezt az egységek kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel eloltották. 

14:45 | Nagykanizsa: Egy elszakadt telefonkábel veszélyeztette a gyalogos közlekedést Nagykanizsán, a Damjanich utcában. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével visszakötötték a kábelt az oszlopra. 

18:36 | Zalakomár: Lerakódott korom és kátrány izzott egy családi ház kéményében Zalakomárban, a IV. Béla utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók tisztítókefével a kéményből eltávolították a lerakódást. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy az égéstermék-elvezetőt a szakemberrel történő felülvizsgáltatásig ne használja. 

19:46 | Keszthely: Papírhulladékot égettek pár négyzetméteren Keszthelyen, a Nyárfa utcában. A riasztott városi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2023.01.07. | 2023.01.09. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap