Tűzoltói beavatkozások – 2022.08.18. (csütörtök)

2022. augusztus 18. 14:05

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:26 | Nagyrécse: Kigyulladt egy parkoló személyautó csomagtere Nagyrécsén, a Táncsics utcában. A lángok egy másik gépkocsit is veszélyeztettek. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az egység áramtalanította a járművet.   

12:27 | Keszthely: Ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Keszthelyen, a Szendrey majorban. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, a lángok egy melléképületre, valamint az abban tárolt szalmára is átterjedtek. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a közeli körbálákra nem terjedtek át a lángok. 

16:35 | Söjtör: Napelemek telepítése közben kigyulladt egy akácos aljnövényzete Söjtör külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzoltók munkáját egy helyszínen tartózkodó munkagép is segítette. 

20:28 | Zajk: Kigyulladt egy bokor, a tűz pedig pár négyzetméteren az aljnövényzetre is átterjedt Zajkon, a Józsefhegyi utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt elfojtották a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2022.08.17. | 2022.08.19. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap