Tűzoltói beavatkozások – 2022.08.19. (péntek)

2022. augusztus 19. 09:01

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:27 | Lenti: Telefonvezetékre dőlt egy szilvafa Lentiben, egy Ady Endre utca ingatlan területén. A veszélyessé vált fát a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították. 

09:50 | Pacsa: Felhalmozott szemét égett egy száz négyzetméteres, lakatlan ingatlan egyik helyiségében Pacsán, a Béke utcában. A riasztott városi hivatásos tűzoltók az épület áramtalanítása után vízsugárral eloltották a tüzet. Az egység kiszellőztette, majd hőkamerával átvizsgálta a családi házat, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem talált.  

11:14 | Tótszerdahely: Egy hektáron égett nádas, bozótos és száraz aljnövényzet égett Tótszerdahely külterületén. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók szikracsapókkal megfékezték a tüzet. A területen néhány farönknél az egységek izzást tapasztaltak, ezért azokat vízsugárral eloltották.  

19:24 | Sármellék: Parkoló autónak csapódott frontálisan egy személyautó Sármelléken, a Dózsa György utcában. Az ütközés következtében a parkoló autó az árokba borult. A helyszínre a keszthelyi hivatásos, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben a jelzett szakaszon. 


További beavatkozásaink: 2022.08.18. | 2022.08.20. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap