Tűzoltói beavatkozások – 2022.08.17. (szerda)

2022. augusztus 17. 09:22

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:42 | Kehidakustány: Teljes terjedelmében égett egy komposztáló Kehidakustányban, a Hunyadi János utcában. A lángok egy garázsra, egy kisebb melléképületre és egy tujasorra is átterjedtek. A keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Az egységek gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok a közeli lakóházra nem terjedtek át. 

07:12 | Zalakaros: Csőtörés miatt ömlött a víz egy családi háznál Zalakaroson, az Arany János utcában. A település hivatásos tűzoltói kiszakaszolták a törött részt és megszüntették a folyást. 

09:48 | Dióskál: Kigyulladt egy tizenkét négyzetméteres melléképület Dióskálon, a Hegy utcában. A tűz a szomszédos garázst is érintette. Az esethez a pacsai hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugárral megfékezték a lángokat.

16:42 | Keszthely: Zárlatos lett egy mennyezeti lámpa, emiatt kisebb tűz keletkezett egy nyaralóban Keszthelyen, a Honvéd utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos az épületet áramtalanította. Az egységek megbontották a lámpa körüli burkolatot, a még izzó részeket vízsugárral eloltották. A tűzoltók átvizsgálták a tetőszerkezetet, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak.  


További beavatkozásaink: 2022.08.16. | 2022.08.18. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap