Tűzoltói beavatkozások – 2022.08.16. (kedd)

2022. augusztus 16. 13:33

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:56 | Zalaegerszeg: Otthonában rosszul lett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol a bajbajutottra időközben egy szekrény is rádőlt. Az egység kézi erővel a szekrényt leemelte a betegről, majd a mentősök megkezdték az ellátását. 

15:39 | Kerkakutas: Kettétört egy tizenkét méter magas nyárfa és a közlekedést veszélyeztette a 7416-os úton, Kerkakutas térségében. A lenti hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt. 

19:36 | Zalaegerszeg: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaegerszegen, egy Május 1. utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével az erkélyen keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek.  

19:47 | Zalakomár: Átszakította a szalagkorlátot, és a szemközti, főváros felé vezető oldalon állt meg egy személyautó az M7-es autópálya 188-as kilométere közelében, Zalakomár térségében. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók a zalakarosi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig egy vízsugárral és egy porral oltóval biztosították a baleset helyszínét. Az egységek áramtalanították a járművet, melyben csak a sofőr utazott.


További beavatkozásaink: 2022.08.15. | 2022.08.17. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap