Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.06. (csütörtök)

2022. július 07. 14:37

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

13:32 | Csörnyeföld: Fél hektáron égett a száraz aljnövényzet Csörnyeföldén, a Liget úton. A riasztott letenyei hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

16:40 | Csapi: Letört egy faág és vezetékre esett Csapiban, a Kossuth Lajos utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a darabot. 

16:41 | Murakeresztúr: Teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres melléképület Murakeresztúron, a József Attila úton. Az oltást a helyi önkéntes tűzoltók kezdték meg. Kiérkezésük előtt a tulajdonos egy gázpalackot kihozott az épületből, míg az önkéntesek az égő ingatlanból több nagy értékű kerti gépet mentettek ki. A helyszínre időközben a nagykanizsai hivatásos tűzoltók is kiérkeztek. A rajok három vízsugárral elfojtották a lángokat.     

16:52 | Hahót-Fakospuszta: Árokba hajtott egy motoros a 74-es főút 26-os kilométerénél, Hahót-Fakospuszta külterületén. A balesethez a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység a mentősökkel közösen egy embert kiemelt az árokból, és a mentőhelikopterbe segítette.

19:29 | Keszthely: A viharos időjárás miatt kettéhasadt egy fa Keszthelyen, az Esze Tamás utcában. A fa egyik része egy kerítésre, másik fele a járdára dőlt, ágai pedig egy vezetéket is megrongáltak. A város hivatásos tűzoltói a veszélyessé vált fát motoros láncfűrésszel eltávolították.

20:38 | Alibánfa: Harminc centiméter magasan állt a víz egy családi ház pincéjében Alibánfán, a Petőfi Sándor utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a felgyülemlett mennyiséget. 

20:54 | Nagykanizsa: Patakba esett egy ember Nagykanizsán, az Alsó Szabadhegyi utca közelében. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, a személy hozzátartozója kihúzta a bajbajutottat. A raj az illetőt pokróccal betakarta, majd átadta a mentősöknek. 


További beavatkozásaink: 2022.07.06. | 2022.07.08. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap