Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.08. (péntek)

2022. július 09. 13:40

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

16:26 | Becsehely: Két kisteherautó ütközött frontálisan Becsehelyen, a Kossuth úton. A balesetnek egy harmadik gépjármű is részese volt, amiben a két másik autóhoz hasonlóan csak a sofőr utazott. A riasztott letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók az egyik kisteherautóból egy embert feszítővágóval kiszabadítottak, majd átadták a mentősöknek. A tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket, a kialakult forgalmi akadályt pedig megszüntették. A jelzett útszakaszon a műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.  

18:30 | Keszthely: Letört egy fa nagy ága és egy kerítésre, valamint járdára esett Keszthelyen, a Béri Balogh Ádám utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították a darabot. 

19:57 | Zalaszentgrót: Kitört egy húsz méter magas fa egy iskola területén Zalaszentgróton, a Zala utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. 

21:59 | Balatonmagyaród: Tarló és gabonatábla égett mintegy két hektáron Balatonmagyaród külterületén. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, valamint egy munkagép segítségével megfékezték a lángokat.  


További beavatkozásaink: 2022.07.07. | 2022.07.09. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap