Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.04. (hétfő)

2022. július 04. 09:34

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:05 | Letenye: Izzott és égett egy faszenet szállító nyerges vontató rakománya a 7-es főúton, Letenye közelében. A helyszínre a városi és a nagykanizsai hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a pótkocsiról eltávolították a ponyvát, majd két vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzoltók kézi erővel lepakolták a faszenet a vontatmányról, a még izzó részeket eloltották. Az egységek hőkamerával átvizsgálták a rakományt, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

08:29 | Hévíz: Épületet és közlekedést veszélyeztettek egy fa letört ágai Hévízen, a dr. Schulhof Vilmos sétányon. A keszthelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő alkalmazásával, motoros láncfűrész és kötéltechnika segítségével eltávolították az ágakat. 

13:56 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Kaán Károly utcai társasházban. A készülék az épület egyik lakásának pincéjében található nyílt égésterű gázkészülék közelében hívta fel a figyelmet a problémára. A városi hivatásos tűzoltók először nyitott ablak mellett hajtottak végre méréseket, amelyek ekkor még kis mennyiségben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. Az egység a készülék beüzemelését követően újabb méréseket végzett, melyek már magas mennyiségben mutatták ki a mérgező gázt. A helyszínre a kéményseprők és a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

14:40 | Zalaegerszeg: Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres, fából készült melléképület Zalaegerszegen, a Rózsás utcában. A tűz átterjedt egy másik, téglaépítésű melléképület tetejére, egy közelben parkoló személyautóra és egy tujasorra is. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a közművek elzárását követően vízsugarakkal eloltották a tüzet. Az egységek a tűzzel érintett melléképületekből négy propánbutángáz-palackot és egy szén-dioxid palackot hoztak ki, melyeket visszahűtöttek. A tűzoltók a téglaépítésű ingatlan tetőszerkezetét elbontották, majd hőkamerával átvizsgálták a területet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak.  

16:14 | Molnári: Letört egy fa ága és a közlekedést veszélyeztette Molnáriban, a Hevesi Jenő utcában. A letenyei és a nagykanizsai hivatásos tűzoltók magasból mentő alkalmazásával, motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat. 


További beavatkozásaink: 2022.07.03. | 2022.07.05. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap