Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.30. (csütörtök)

2022. június 30. 09:49

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:05 | Nagykanizsa: Felborult egy személyautó a 6833-as úton, Nagykanizsa térségében. A város hivatásos tűzoltói kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet, a forgalmi akadályt pedig megszüntették. A raj emellett az úttestet is megtisztította a törmelékektől. 

03:30 | Molnári: Belevágott a villám egy családi ház melléképületének tetejébe Molnáriban, a Petőfi Sándor úton. A villámcsapás következtében a tető pár négyzetméteren kigyulladt, a tűz pedig a padláson tárolt anyagokra is átterjedt. Mire a letenyei hivatásos és a murakeresztúri önkéntes tűzoltók a helyszínre értek, a tulajdonos a lánggal égést megszüntette. A tűzoltók a tetőt megbontották, az átégett részeket vízsugarakkal visszahűtötték. Az egységek hőkamerával átvizsgálták a tetőteret, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

06:43 | Gellénháza: Úttestre dőlt egy akácfa a 7401-es úton, Gellénháza határában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. A beavatkozási ideje alatt a jelzett útszakaszon a közlekedés szünetelt. 

11:14 | Hahót: Fának csapódott egy csomagokat szállító kisteherautó a 74-es főút 21-es kilométerénél, Hahót közelében. A riasztott pacsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. A helyszínre a mentők is kiérkeztek, akiknek kocsija defektet kapott. A tűzoltók segítettek a társszervnek kicserélni a kereket.  


További beavatkozásaink: 2022.06.29. | 2022.07.01.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap