Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.29. (szerda)

2022. június 29.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:23 | Nemesapáti: Egy fa dőlt a 76-os számú főútra szerdán a reggeli órákban, Nemesapáti térségében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kialakult forgalmi akadályt megszüntették.

09:31 | Zalaegerszeg: Egy termetes diófa terebélyes ága tört le Zalaegerszegen, a Hóvirág utcában. Az úttest fölé lógó, így a forgalom biztonságát veszélyeztető ágat a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eltávolították.

14:47 | Nagykanizsa: Egy mozdulatlan ember feküdt a Nagykanizsa-Budapest vasútvonal mentén, a Tripammer utca és a Bagolai sor kereszteződésénél lévő vasúti híd alatt. Egy szolgálaton kívüli tűzoltó lement hozzá a horhosba és a sínekről lehúzta, majd a közeledő vonat elé sietett, hogy megállítsa azt.  Az idő közben a helyszínre riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a sérültet hordágyra rögzítve, mentőkötelek segítségével a meredek vasúti parton felhúzták, majd a mentőknek átadták.

18:27 | Nagykanizsa: Mintegy háromszáz négyzetméteren égett a lekaszált fű Nagykanizsán a József Attila utcánál. A helyi hivatásos tűzoltók a lángokat kéziszerszámokkal fékezték meg.


További beavatkozásaink: 2022.06.28. | 2022.06.30.