Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.01. (péntek)

2022. július 01. 12:39

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:53 | Vasboldogasszony: Fűkaszálás közben tíz méter mély kútba esett egy ember Vasboldogasszonyban, a Petőfi úton. Segítségére a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók siettek, akik védőfelszereléseket engedtek le, majd kötél segítségével kihúzták a bajbajutottat. A tűzoltók a hasonló esetek elkerülése érdekében a kiszáradt kutat befedték. 

09:57 | Hévíz: Álmennyezet feletti vezetékek égtek egy hévízi hotel egyik épületszárnyában a Dr. Schulhof Vilmos sétányon. Mire a keszthelyi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, az ott dolgozók porral oltóval a lánggal égést megszüntették. A tűzoltók az álmennyezetet megbontották, az érintett épületszakaszt kiszellőztették és átvizsgálták, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak. Az oltási munkálatok idejére kilenc alkalmazott és harminchárom vendég hagyta el az épületet, akik később visszatérhettek szobáikba.   

12:40 | Keszthely: Két személygépkocsi ütközött a 75-ös főút 2-es kilométerénél, Keszthely közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, és segítettek a forgalom irányításában. 

20:55 | Keszthely: Kerítésre és járdára dőlt egy közel háromméteres fa Keszthelyen, a Park utcában. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolították a fát. 

22:08 | Balatonszentgyörgy: Vasúti felsővezetékre dőlt egy tizenkét méter magas fa, amely meggyulladt Balatonszentgyörgyön, a 76-os főút melletti vasúti sínpályánál. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az érintett vonal kiszakaszolása után eltávolították a fát, amely akkor már nem égett. A raj egy másik, a közelben lévő fát is eltávolított a sínről. A forgalom a jelzett vasúti szakaszon a beavatkozás ideje alatt szünetelt. 

22:49 | Keszthely: Fa dőlt a Tapolcai útra Keszthelyen. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

23:46 | Murakeresztúr: Fűzfa ágai estek egy vasúti felsővezetékre Murakeresztúron, az Alkotmány úton. A nagykanizsai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a szakasz áramtalanítása után kézi erővel eltávolították a faágakat. 


További beavatkozásaink: 2022.06.30. | 2022.07.02. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap