Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.28. (kedd)

2022. június 28. 09:07

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:17 | Alibánfa: Biztosítékok égtek egy családi ház villanyóraszekrényében Alibánfán, az Arany János utcában. Mire a riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, lánggal égés már nem volt. A raj a parázsló részeket eltávolította, a helyszínt pedig átadta az áramszolgáltató szakembereinek.  

12:41 | Zalatárnok: Árokba csapódott, majd az oldalára borult egy személygépkocsi a 75-ös főút 41-es kilométerénél, Zalatárnok közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. 

13:50 | Becsvölgye: Kigyulladt egy bálázógép Becsvölgye külterületén. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet, a gépet pedig visszahűtötték. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a bálákra nem terjedtek át. 

15:46 | Kálócfa: Füstölni kezdett egy mosogatógépeket szállító kamion kereke Kálócfán, a Kossuth Lajos úton. Mire a lenti hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a helyszínen tartózkodók porral oltóval a lánggal égést megszüntették. A raj visszahűtötte a kereket, majd egy közeli parkolóba vontatta a forgalmi akadályt képező járművet.  

17:04 | Nagykanizsa: Meggyulladt egy diófa odvas belseje Nagykanizsán, a Szőlősgazda úton. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

17:04 | Zalaegerszeg: Fűnyírás közben elkaszáltak egy gázcsonkot, melyből szivárgott a gáz Zalaegerszegen, a Fuvar utcában. A város hivatásos tűzoltói a gázszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították. 

19:49 | Nemespátró: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobája Nemespátrón, a Rákóczi Ferenc utcában. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, és két vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzoltók a füsttel telítődött ingatlant kiszellőztették, átvizsgálták a padlásteret, de oda a tűz a gyors beavatkozásuknak köszönhetően nem terjedt át. A házban senki sem tartózkodott. 


További beavatkozásaink: 2022.06.27. | 2022.06.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap