Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.20. (hétfő)

2022. június 20. 12:20

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:34 | Hévíz: Parkoló gépjárművekre zuhant egy fa tizenkét méter hosszú ága Hévízen, a Kossuth Lajos utcában. Az egyik autóban ketten ültek, de időben el tudták hagyni. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat, majd a létraszer megtelepítése után egy másik, közlekedést veszélyeztető ágat is eltávolítottak. 

11:08 | Nagykanizsa: Száraz aljnövényzet égett mintegy százhúsz méter hosszan Nagykanizsán, a Törökvári utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.  

11:39 | Murakeresztúr: Ötven négyzetméteren égett a száraz avar Murakeresztúron, az Ady Endre úton. A település önkéntes tűzoltói puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

14:57 | Bánokszentgyörgy: Munkagép vágott el egy gázvezetéket Bánokszentgyörgyön, a Hegyalja utcában. A gázömlést a letenyei hivatásos tűzoltók szüntették meg, akik a közeli ingatlant áramtalanították, majd elszorították a csövet. A raj vízsugárral biztosította a helyszínt, amit átadott a gázszolgáltató szakembereinek. 

19:59 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Berzsenyi Dániel utcai társasházban. A készülék egy gázmelegítő közelében jelzett. A tualjdonosok a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig kiszellőztettek. A raj visszaállította az eredeti állapotot, méréseket hajtott végre, melyek kis mennyiségben ugyan, de igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

23:51 | Kávás: Teljes terjedelmében égett egy hetven négyzetméteres pajtaépület Káváson, a Kossuth Lajos utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2022.06.19. | 2022.06.21. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap