Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.13. (vasárnap)

2022. március 13. 10:59

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:50 | Zalaegerszeg: Szórakozóhely illemhelyiségébe szorult egy ember a rossz zár miatt Zalaegerszegen, a Széchenyi téren. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal kiszabadították alkalmi fogságából a bajbajutottat. 

10:22 | Rédics: Három hektáron égett az aljnövényzet a 76-os főút mellett, Rédics külterületén. A lángok a területen lévő kétszázötven darab, egyben felhalmozott három méteres akáclábakra is átterjedtek. A lenti hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal eloltották a tüzet. 

12:15 | Nemespátró: Száraz növényi és vágástéri hulladék égetése közben terjedtek át a lángok az erős szél miatt egy fenyvesre és annak aljnövényzetére, valamint több összerakott fenyőhulladékra Nemespátró külterületén. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók vízsugarakkal, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet, amely mintegy háromezer négyzetmétert érintett. 

12:51 | Lenti: Fél hektáron gyulladt meg egy erdő aljnövényzete Lenti külterületén. A város hivatásos tűzoltói vízsugarakkal és kéziszerszámokkal rövid idő alatt elfojtották a lángokat. 

13:50 | Lenti: Mintegy fél hektárnyi aljnövényzetet és bokrost érintett az a tűz, amihez a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották a település máhomfai városrészébe. A tűzoltók kiérkezésekor már csak száz négyzetméteren tapasztaltak lánggal égést, amit vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltottak. 

15:04 | Gutorfölde: Egy hektáron égett a száraz aljnövényzet Gutorföldén, a Rigóhegyi telepen. A riasztott lenti és zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

15:24 | Zalakomár: A beledobott, még forró hamu miatt füstölni kezdett egy családi ház udvarán lévő szikkasztó gödör Zalakomárban, a Kossuth utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megszüntették az izzást, füstölést. 


További beavatkozásaink: 2022.03.12. | 2022.03.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap