Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.14. (hétfő)

2022. március 14. 12:07

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:29 | Becsehely: Ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Becsehelyen, a Kishegy dűlőn. A letenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal rövid idő alatt elfojtották a lángokat.  

10:57 | Becsehely: Összehordott növényi hulladék égett több kupacban Becsehely külterületén. A letenyei önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal szétterítették a kupacokat, majd vízsugárral eloltották a lángokat. 

14:13 | Zalaszentlőrinc: Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres tároló Zalaszentlőrincen, a Petőfi Sándor utcában. A tűz következtében egy gázpalack még a zalaegerszegi hivatásos, illetve a zalaszentiváni önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt felhasadt. A rajok két vízsugárral megfékezték a lángokat. 

16:52 | Pókaszepetk: Összeütközött két személyautó Pókaszepetken, a Petőfi Sándor utcában. A baleset következtében az egyik gépjármű egy lakóház kerítésének csapódott. Az autókban csak a sofőrök utaztak. A riasztott zalaegerszegi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A tűzoltók a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

16:52 | Sávoly: Egy hektáron égett a száraz aljnövényzet Sávolyban, a Kossuth utcában. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

18:50 | Nagykanizsa: Ablakkereteket és egyéb hulladékot égettek egy Rizling úti ingatlan udvarán Nagykanizsán. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a tüzet, majd felhívták a tulajdonos figyelmét a szabályok betartására. 

21:04 | Karmacs: Száraz fű égett Karmacson, egy Kisfaludy utcai ingatlan udvarának hátsó részében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

22:06 | Zalaboldogfa: Faágak és növényi hulladék égett néhány négyzetméteren egy zártkerti ingatlan területén belül Zalaboldogfán, a Szent Márton utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.03.13. | 2022.03.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap