Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.12. (szombat)

2022. március 12. 23:55

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:23 | Keszthely: Letörött egy fa közel nyolc méteres ága Keszthelyen, a Tapolcai úton. A gyalogos közlekedést veszélyeztető darabot a város hivatásos tűzoltói magasból mentő segítségével, kéziszerszámokkal eltávolították. 

12:36 | Zalaszentgrót: Összehordott gallyak és faágak égetek néhány négyzetméteren Zalaszentgróton, a Csáfordi utcában. A település önkormányzati tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

13:47 | Keszthely: Száraz aljnövényzet kapott lángra mintegy háromszáz négyzetméteren a 71-es főút mentén, Keszthely közelében. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

13:49 | Szentpéterfölde: Harminc köbméternyi tűzifa égett egy családi ház udvarán Szentpéterföldén, a Kossuth utcában. A lenti hivatásos tűzoltók a közeli lakóépületet veszélyeztető tüzet vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották.  

13:56 | Bagod: Kerti hulladék égett egy bagodi, Kossuth utcai családi ház udvarán. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet és felhívták a tulajdonos figyelmét a szabályok betartására. 

14:31 | Letenye: Néhány négyzetméteren égett az avar Letenyén, az Öreghegyen. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt elfojtották a lángokat. 

15:09 | Nagykanizsa: Száraz fű égett közel százötven négyzetméteren Nagykanizsán, a Présház úton. A város hivatásos tűzoltói a közeli fás területeket és ingatlanokat veszélyeztető tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották. 

15:24 | Nagybakónak: Három hektáron száraz aljnövényzet és farakatok égtek Nagybakónakon, a Bagó hegy környékén. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lángok egy kisebb fenyvesbe is belekaptak. A tűzoltók vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. 

16:59 | Becsvölgye: Kigyulladt egy húsz négyzetméteres fatároló épület Becsvölgyén, az Arany János úton. A helyszínen a tulajdonos kerti hulladékot égetett a fatároló közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A rajok kapaccsal és kézi erővel megbontották az épületben lévő farakatot, aminek nagy részét a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni.

19:11 | Várvölgy: Teljes terjedelmében égett egy családi ház kéményében a lerakódott korom és kátrány Várvölgyön, a Kossuth Lajos utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a fűtőberendezésből az izzó részeket eltávolították és kiégették a kéményt. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a tetőszerkezetre nem terjedtek át. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a kéményt csak a szakemberrel történő felülvizsgáltatás után használja újra. 

20:38 | Boncodfölde: Összeütközött két gépkocsi Boncodföldén, a Dózsa utcában. A balesetben egy parkoló autó is károsodott. A közlekedő autókban csak a sofőrök utaztak. Az ütközés következtében egy ember az egyik kocsiba szorult, őt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók emelték ki. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben a jelzett szakaszon.


További beavatkozásaink: 2022.03.11. | 2022.03.13. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap