Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.08. (kedd)

2022. március 08. 09:13

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:18 | Zalaegerszeg: Két gépkocsi ütközött össze Zalaegerszegen, az Arany János utcában. A járművekben összesen hárman utaztak, és még a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt ki tudtak szállni. Az egységek áramtalanították a karambolos autókat, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben.

10:07 | Söjtör: Lesodródott az útról, majd egy fa és egy kerítés közé szorult egy személyautó Söjtörön, a Deák Ferenc utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben ketten utaztak. A rajok a helyszínt átadták a rendőrségnek. A műszaki mentés ideje alatt az érintett szakaszon a forgalom félpályán halad.

11:09 | Teskánd: Másfél hektáron égett a nádas Teskándon, a Petőfi Sándor utca közelében. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

17:23 | Alsónemesapáti: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Alsónemesapátiban, egy Rákóczi utcai családi háznál. A készülék a nappaliban működő cserépkályha közelében hívta fel a figyelmet a problémára. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínen méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A raj a fűtőberendezésből eltávolította a parazsat, majd felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy azt szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja.


További beavatkozásaink: 2022.03.07. | 2022.03.09. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap