Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.07. (hétfő)

2022. március 07. 14:15

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:43 | Tekenye: Szalmabála aprítéka izzott egy ponyvás pótkocsin Tekenyén, a Türjei úton. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a pótkocsit elhúzták a közelben lévő mezőgazdasági épülettől, majd vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megszüntették az izzást. 

12:24 | Bak: Ezer négyzetméteren égett a száraz fű a 75-ös főút mellett, Bak közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

13:13 | Sávoly: Száraz avar és aljnövényzet kapott lángra kétszáz négyzetméteren Sávolyban, a Petőfi utcában. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

13:32 | Sármellék: Nádas, fás és ligetes területek égtek mintegy húsz hektáron Sármellék határában, a 76-os főút közelében. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a keszthelyi, a zalaegerszegi, a pacsai, a zalakarosi, a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a szőkedencsi önkéntes tűzoltók oltották el. Munkájukat az erős szél nehezítette. A rajok két speciális mocsárjárót is bevetettek a tűz mielőbbi megfékezése érdekében.

15:31 | Batyk: Két szemeteskuka gyulladt ki Batykon, a vasútállomás területén. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor lánggal égés már csak az épület mosdójában lévő szemetesben volt. Ezt a raj eloltotta, majd kiszellőztette a helyiséget. 

18:04 | Nagykanizsa: Háromszáz négyzetméteren égett a nádas és a száraz aljnövényzet Nagykanizsán, a Szentgyörgyvári hegyen. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.03.06. | 2022.03.08. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap