Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.09. (szerda)

2022. március 09. 12:26

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:28 | Zalaegerszeg: Mikrohullámú sütőben felejtett étel füstölt egy Zrínyi Miklós utcai gyárépület egyik helyiségében Zalaegerszegen. A város hivatásos tűzoltói a berendezést eltávolították az épületből, majd kiszellőztették a füsttel érintett helyiségeket.  

10:33 | Keszthely: Híd alatti vízátereszcsőbe szorult egy kistestű kutya Keszthelyen, a Georgikon utcában. A bajbajutott négylábú segítségére a város hivatásos tűzoltói siettek, akik kiszabadították az állatot a szorult helyzetből.  

10:54 | Nagykanizsa: Csőtörés miatt negyven centiméter magasan állt a víz egy társasház pincéjében Nagykanizsán, a Deák Ferenc téren. A város hivatásos tűzoltói a közművek elzárása után szivattyúval eltávolították a mintegy 10 köbméter vizet. 

11:11 | Nagykanizsa: Ötven négyzetméteren égett az aljnövényzet Nagykanizsán, a Garay utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat. 

11:25 | Bánokszentgyörgy: Közel húsz hektáron gyulladt ki a nádas Bánokszentgyörgyön, a Várföldei utcában. A közeli lakóházakat is veszélyeztető tüzet a riasztott letenyei, lenti és nagykanizsai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték oltatni. A rajok munkáját a szeles időjárás és a terepviszonyok is nehezítették, ennek ellenére előbb megakadályozták, hogy a lángok elérjék a lakóházakat, majd több oldalról támadva, vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel megfékezték a tüzet. A rajok átvizsgálták a területet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

20:02 | Nemesszentandrás: Közel két hektáron égett a nádas Nemesszentandráson, a Kossuth utca közelében. A zalaegerszegi és a pacsai hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

20:58 | Rigyác: Harminc négyzetméteren égett a nádas Rigyác külterületén. A tüzet a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották. 


További beavatkozásaink: 2022.03.08. | 2022.03.10. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap