Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.06. (vasárnap)

2022. március 06. 20:50

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:36 | Zalaszentgrót: 7 hektáron égett a nádas Zalaszentgróton, a Szabadság utcában. Mire a riasztott keszthelyi hivatásos és zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók kiérkeztek, a lángok már csak mintegy másfél hektárt érintettek. A rajok kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel és vízsugárral megfékezték a lángokat.  

12:09 | Baktüttös: Szemét égett néhány négyzetméteren Baktüttösön, egy Rákóczi utcai családi háznál. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, majd felhívták a helyszínen tartózkodó személy figyelmét az égetési szabályok betartására. 

13:17 | Sármellék: Kigyulladt a nádas és az aljnövényzet a 76-os főút mentén, Sármellék közelében. A helyszínre 14 tűzoltóautóval hat település – Zalakaros, Pacsa, Keszthely, Marcali, Nagykanizsa és Badacsonytomaj – hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akiknek munkáját az alsópáhoki, a hévízi és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók segítették. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról támadva kezdték meg a mintegy 600 hektárt érintő lángok megfékezését. A tűzoltók munkáját az erős szél és a mocsaras talaj is nehezítette, ezért a tűzoltásvezető egy speciális mocsárjárót is bevetett a lángok megfékezése érdekében. A tűzoltók puttonyfecskendőkkel, kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották a tüzet, ami több kisebb erdősávra is átterjedt. A rajok végül 15 óra megfeszített munka után tudták eloltani a lángokat. A helyszínre a megyei katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották, akik több helyszínen is méréseket végeztek, de egészségre ártalmas értéket sehol sem mértek.  

13:19 | Zalaegerszeg: Szemét égett egy hegyi birtok területén, a lángok pedig az aljnövényzetre is átterjedtek Zalaegerszegen, az Alsó-Avashegyi utcában. A város hivatásos tűzoltói a mintegy kétszáz négyzetmétert érintő lángokat kéziszerszámokkal fékezték meg.  

16:47 | Nagykanizsa: 4 hektáron égett a nádas a 6833-as út mentén, Nagykanizsán közelében. A vasúti közlekedést veszélyeztető tüzet a városi és a letenyei hivatásos, illetve a gelsei önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el.               

19:16 | Baglad: Tűz ütött ki egy ötven négyzetméteres melléképületben Bagladon, a Dózsa utcában. Az ingatlan teteje égett közel harminc négyzetméteren. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók az áramtalanítás után két vízsugárral elfojtották a lángokat, megakadályozva ezzel, hogy azok átterjedjenek a szomszédos épületre. 


További beavatkozásaink: 2022.03.05. | 2022.03.07. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap