Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.05. (szombat)

2022. március 05. 19:20

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:38 | Pókaszepetk: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Pókaszepetken, a Kossuth Lajos utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kiérkezés után helyreállították az eredeti állapotokat, méréseket végeztek, melyek kis mennyiségben ugyan, de igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

15:37 | Zalaegerszeg: Sütéshez előkészített olaj gyulladt meg a tűzhelyen Zalaegerszegen, egy Gasparich Márk utcai társasház egyik lakásában. A tűz a környező konyhai berendezésekre is átterjedt, de a lánggal égést a tulajdonos a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig megszüntette. A raj a gázt elzárta, a lakást pedig áramtalanította és kiszellőztette, a tűzzel érintett eszközöket visszahűtötték. 

17:57 | Gyenesdiás: Kigyulladt egy közel 130 négyzetméteres, kétszintes lakóház tetőszerkezete Gyenesdiáson, a Madách utcában. A helyszínre a keszthelyi és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítás után a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, ám egyik szinten sem találtak senkit. A rajok a tetőtérben a szigetelést kézi erővel megbontották, az izzó részeket pedig eloltották.  

21:44 | Balatonberény: Egy idős ember rosszul lett, egy másik pedig elesett otthonában Balatonberényben, a Kodály Zoltán utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az ingatlanba történő bejutás után a bajbajutottakat átadta a mentőszolgálatnak. 


További beavatkozásaink: 2022.03.04. | 2022.03.06. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap