Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.04. (péntek)

2022. március 04. 23:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

14:34 | Szijártóháza: Hiába felügyelték a növényi hulladék elégetését Szijártóházán egy Petőfi utcai lakóház udvarán, az erős szél miatt a tűz továbbterjedt a környező száraz növényzetre. A lenti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral megfékezték. Ugyan a helyi önkormányzati rendelet szerint pénteki napokon ebben az időszakban lehetőség lenne a növényi hulladék elégetésére, de azt csak szélcsendes időben szabadna megtenni.

17:59 | Zalaszentgrót: Vágástéri hulladék égett Zalaszentgrót külterületén, pénteken délután. A kiérkező zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a helyszínen felügyeletet nem találtak, így a parázsló növényi hulladék elégéséig felügyelték a helyszínt, hogy a tűz a környezetre ne terjedhessen át.

18:35 | Tótszerdahely: Mintegy fél hektáron égett a száraz nádas Tótszerdahely külterületén, a Mura partján. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték. 

22:25 | Galambok: Kigyulladt a lerakódott égéstermék egy galamboki lakóház kéményében, pénteken este. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a kéményből az égő és izzó darabokat eltávolították, a kéményt kitisztították, így a tűz a lakóházra már nem terjedhetett át.


További beavatkozásaink: 2022.03.03. | 2022.03.05.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap