Tűzoltói beavatkozások - 2022.02.10. (csütörtök)

2022. február 10. 12:16

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:45 | Zalaszentgrót: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaszentgróton, egy Május 1. utcai családi házban. A település önkormányzati tűzoltóinak műszaki segítségével a mentők bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

09:33 | Zalacséb: Felborult egy személyautó Zalacséb és Zalalövő között, a 7411-es út 7-es kilométerénél. Az autóban csak a sofőr utazott. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A raj a balesetet szenvedett járművet felsegítette az autómentőre, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt. 

10:47 | Pacsa: Fának hajtott egy kisteherautó 7527-es út 22-es kilométerénél, Pacsa közelében, a Felsőrajk felé vezető úton. A járműben csak a sofőr utazott, aki beszorult. Őt a pacsai és a keszthelyi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentősöknek. A rajok a helyszínt átadták a rendőrségnek.

10:48 | Lasztonya: Kigyulladt a nádas Lasztonyán, a Patak utcában. Mire a riasztott lenti és letenyei hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a tűzzel érintett két hektáros területen már csak hatszáz négyzetméteren égett a nádas. A rajok vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 

17:34 | Keszthely: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Keszthelyen, egy Fodor utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói dugólétra segítségével az erkélyen keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, majd átadták a mentősöknek. A raj a beteget lakásából lehozta és a mentőautóba segítette. 


További beavatkozásaink: 2022.02.09. | 2022.02.11. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap