Tűzoltói beavatkozások - 2022.02.09. (szerda)

2022. február 09. 07:41

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:39 | Pacsa: Izzott és füstölt egy lakatlan családi ház tetőszerkezete Pacsán, a Kisfaludy utcában. A helyszínre a városi, valamint a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az épületet áramtalanították, majd vízsugárral eloltották a tüzet. A rajok megbontották a tetőszerkezetet, motoros láncfűrésszel eltávolították a megégett gerendákat, a még izzó, parázsló részeket pedig eloltották. 

08:41 | Nagykanizsa: Kisebb füst okozott riadalmat egy szaunahelyiségben Nagykanizsán, a Récsei úton. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, a helyszínen tartózkodó karbantartó áramtalanított, füst ekkor már nem volt. A tűzoltók a szauna tetején lévő hungarocellt dugólétra alkalmazásával megbontották, és a vezetékeknél olvadást tapasztaltak. A raj felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy ellenőriztesse a hálózatot szakemberrel. 

15:59 | Hévíz: Betegmozgatásban kérték a mentősök a keszthelyi hivatásos tűzoltók technikai segítségét Hévízen, egy Móricz Zsigmond utcai családi házban. A raj a beteget a mentősökkel közösen kihozta a házból, majd a mentőautóba segítette.  

16:22 | Hahót: Mintegy három hektáron égett a száraz avar Hahót külterületén. A riasztott pacsai és nagykanizsai hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A rajok a területet átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 


További beavatkozásaink: 2022.02.08. | 2022.02.10. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap