Tűzoltói beavatkozások - 2022.02.11. (péntek)

2022. február 11. 08:26

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:55 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Orsolya téri családi házban. A készülék a fürdőszobában működő gázkazán közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A tulajdonos a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig kiszellőztetett. A raj visszaállította az eredeti állapotokat, méréseket hajtott végre, amelyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

09:40 | Zalacséb: Lesodródott az úttestről, fának csapódott, majd tetejére borult egy gépkocsi a 7411-es út 4-es kilométerszelvényénél, Zalacséb közelében. A járműben csak a vezetője utazott, aki beszorult. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók ékek segítségével talpra állították az autót, majd feszítővágó kiszabadították a sofőrt, akit átadtak a mentősöknek. A raj az autót áramtalanította, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek.

15:49 | Csörnyeföld: Napok óta nem adott magáról életjelet egy idős ember Csörnyeföldén, a Liget úton. A letenyei hivatásos tűzoltók technikai segítségével a mentősök bejutottak az épületbe, ahol megtalálták a bajbajutottat, akinek ellátását megkezdték. 

19:44 | Cserszegtomaj: Faágak és növényi hulladék égett néhány négyzetméteren egy zöldhulladék lerakó közelében Cserszegtomaj külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a lángokat.

20:29 | Zalaegerszeg: Két raklap égett a volt ruhagyár területén Zalaegerszegen, a Platán soron. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eloltották a tüzet.   


További beavatkozásaink: 2022.02.10. | 2022.02.12. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap