Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.24. (hétfő)

2022. január 24. 08:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

16:10 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Göcseji úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd a bajbajutottat átadták a mentősöknek. 

21:29 | Zalaegerszeg: Lángra kapott a karácsonyfa, emiatt tűz ütött ki egy négyemeletes társasház harmadik emeleti lakásában Zalaegerszegen, a Rákóczi Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Irányításuk mellett az egységek egy vízsugárral, valamint egy létrasugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. Az oltási munkálatok idejére tizennyolc lakás harminchét lakója hagyta el ideiglenesen otthonát, közülük tizenegyen a közeli tűzoltóságra mentek melegedni a hideg miatt. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok más lakásokra nem terjedtek át, ugyanakkor a tűzzel érintett ingatlan lakhatatlanná vált. A tűzzel érintett ingatlant a két lakó időben elhagyta, de őket a mentők megfigyelésre elszállították. 


További beavatkozásaink: 2022.01.23. | 2022.01.25. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap